1. Vad det innebär

GRATTIS!

Först och främst vill vi gratulera er för att ni har startat en KRIK lokalavdelning! Det är väldigt kul att just Ni vill vara med och göra KRIK till det bästa!

Ni är en av många grupper i Sverige som på något sätt vill kombinera kristen tro och idrott. Tillsammans möter vi närmare 2 000 ungdomar i många olika verksamheter varje vecka och evangeliserar genom idrotten! Genom KRIK kan stora saker hända, för KRIK handlar om att ni får möjlighet och stöd att förverkliga era drömmar!


KRIK LOKALAVDELNING = EGEN FÖRENING

När ni startade lokalavdelningen via formuläret på hemsidan blev ni en egen förening. Ni hade då ett första årsmöte, satte ihop en ledningsgrupp (styrelse), antog stadgar och har bestämt er för vilken typ av verksamhet ni vill bedriva.

Stadgar?

Som lokalavdelning har ni, utifrån stadgarna, frihet att göra vad ni vill. Stadgarna kan man säga är ramen och grunden för vad lokalavdelningen är. Ni har fått stadgarna mailade till er efter att ni hade startmötet.

Att göra varje år:

Varje år måste lokalavdelningen ha ett årsmöte och lämna in verksamhetsredovisning, helst mellan jan-mars. Resten av året och all tid däremellan får man fylla med roliga, meningsfulla och spännande aktiviteter!

Medlemmar kopplade till er lokalavdelning:

Som lokalavdelning har ni X antal medlemmar anslutna till er. KRIK har ett centralt medlemsregister där alla medlemmar själva väljer vilken lokalavdelning man vill tillhöra när man blir medlem. Om man inte gör det så blir man kopplad till den lokalavdelning som ligger närmast där man bor.

Se hela tiden till att värva nya medlemmar, så att KRIK och er lokalavdelning växer! Ha alltid med er medlemslappar och pennor till samlingarna. Det är ju gratis att vara medlem om man är under 26 år så det borde ju alla vara, eller hur?!

När ni som ledare har ifyllda medlemslappar så går ni in på länken och klickar upp formuläret "Bli medlem" och fyller i var och en av de nya medlemmarna där enligt de uppgifter de har angett.

Stöd för ideell förening

Vill du veta mer om vad det innebär att driva en ideell förening? Gå in på MUCFs, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, hemsida och läs mer.

En bra film om föreningskunskap hittar du här.